"Like" AX84 on facebook

'C6 keeps on poping'
Author:mategenomics (registered user: 49 posts )
Date: Wed, Jan 11th, 2017 @ 06:57 ( . )

Hi there!

I am troubleshooting my P1 project right now.
The amp is playing fine (already 3rd prototype) and playing identically to previous ones.

However the problem I have is that after ca 20 seconds into switching on stand by the amp burned already two c6 capacitors (cathode bypass cap).

Both times the polarity was correct - however after 2nd failure I checked grounding and apparently the negative leg of capacitor has not been tied to ground. Can this be the source of trouble?

Because otherwise the amp played fine and of course I switched it off ASAP after the accident. The cathode resistor and tubes seem okay. Can a capacitor with only positive pin connected kind of overcharge and explode?

many thanks for your input.

Lukas.

-- REPLY: [With No Quote] --- [With Quoted Text]

'C6 keeps on poping'
Author:steve25 (registered user: 2806 posts )
Date: Wed, Jan 11th, 2017 @ 07:12 ( . )

In a word, yes!

-- REPLY: [With No Quote] --- [With Quoted Text]

'C6 keeps on poping'
Author:mategenomics (registered user: 49 posts )
Date: Wed, Jan 11th, 2017 @ 07:18 ( . )

Gr8, thank you.

-- REPLY: [With No Quote] --- [With Quoted Text]

'C6 keeps on poping'
Author:steve25 (registered user: 2806 posts )
Date: Wed, Jan 11th, 2017 @ 12:52 ( . )

I am assuming that your output tube is not pulling more D.C. Voltage at idle then your caps are rated at of course and also that they are good and have normal excepted levels of leakage!

-- REPLY: [With No Quote] --- [With Quoted Text]


--- 30 Users Online --- 36 Recent Unique Posters

Q59=1485086635 - Threads: / 1485086635